LOCAL CREW

Een local crew bestaat uit een selectie professionele medewerkers in verschillende disciplines. Mensen die niet alleen hun vak verstaan, maar ook goed kunnen samenwerken tijdens de op- en afbouw van concerten, festivals en theaterproducties. Crew Solutions voorziet diverse grote en kleine evenementen van all round inzetbare medewerkers en gespecialiseerde crew op het gebied van licht, geluid, video en motion, maar ook op talloze andere podium gerelateerde vakgebieden.

Onze medewerkers zijn onder te verdelen in o.a. de volgende specialismen:

Stagehand

De zogenaamde “stagehand” is de helpende hand die onder andere belast is met het laden en lossen van materiaal, het plaatsen van licht- en geluidsapparatuur, het leggen van kabels en de inrichting van decors. Kortom, een dienende kracht (met een voorname rol!) bij de op- en afbouw van alle soorten producties en evenementen.

Stage-Steelhand

De steelhand staat voornamelijk in voor de bouw van podia, licht- en cameratorens en het correct aan- en afvoeren van de vereiste materialen en werkinstrumenten. Maar ook constructies op de begane grond zoals tenten en vloerdelen zijn bij de “mannen van staal” in goede handen.

Scaffolder

Veiligheid eerst! De scaffolder is (tot op grote hoogte) degene die met zijn technische kennis borg staat voor betrouwbare constructies van bijvoorbeeld hangende lichten en staalstructuren. “Onmogelijk” is een woord dat de scaffolder met zijn probleemoplossend vermogen niet kent!

Forkliftdriver

Onze gecertificeerde heftruckchauffeurs hebben ruime ervaring in de branche en uitgebreide kennis van de materialen op evenementenlocaties en -terreinen. Bovendien weten zij veilig en efficiënt te werken.

forkliftdriver-heftruck

Followspotoperator

Kundige volgspotoperators, welke na een gedegen training ingezet worden bij concerten, televisieshows, musicalshows, theaterproducties en zelfs sportwedstrijden. Vele internationale artiesten hebben reeds in hun spotlights gestaan. Onze volgspotoperatoren kunnen tevens ingezet worden bij spotten vanuit trussconstructies.

Crew Boss / Crew Chief

De crewverantwoordelijke, of crew boss/chief, is het aanspreekpunt voor de klant op de werkvloer. Hij stuurt de crew aan en delegeert zijn mensen zo dat er snel en efficiënt kan worden gewerkt. De crew boss  beschikt over een groot analytisch vermogen, is daadkrachtig en heeft goede communicatieve eigenschappen. Hij houdt de belangen van de klant altijd scherp in de gaten en verlost hem van alle mogelijke zorgen op en rond de werkvloer.

crewboss

Licht-, Geluid- en Videotechnici

Een vak apart, want een concert of optreden valt of staat met de juiste professionals op het gebied van licht, geluid en video. Onze ervaren en gespecialiseerde techneuten zijn altijd up-to-date met de nieuwste technieken en mogelijkheden.

Riggers

Ervaren riggers en ground riggers waar veel vanaf hangt. Mensen die de touwtjes in handen hebben en zich op professionele wijze bezighouden met de installatie van sets en ervaring hebben met de diverse evenementenlocaties.

Decorbouwers

Decors zijn belangrijke onderdelen van concert- en theaterpodia, festivals en (beurs)stands. Onze decorbouwers en stoffeerders dragen op professionele en creatieve wijze bij aan het perfecte decor.

followspotter

Runners en Chauffeurs

Onderschat nooit de waarde van een goede runner en/of chauffeur. Een pro, die aan één woord genoeg heeft en inventief te werk gaat om zo ieder gewenst resultaat te leveren. Uiteraard zijn onze chauffeurs in het bezit van de benodigde rijbewijzen. Zij zorgen op representatieve en veilige wijze voor vervoer en transfer van artiesten en personeel. Crew Solutions beschikt bovendien over een eigen wagenpark.

Sitecrew

De crew die het eerst arriveert en het laatst vertrekt. De sitecrew is flexibel inzetbaar en zorgt voor bijna alle voorkomende werkzaamheden op een evenemententerrein of -locatie.

sitecrew

Catering Assistants

Of het nu gaat om een indoor- of outdoor evenement, een grote of kleine show. Ervaren en flexibele cateringmedewerkers met een brede kennis van het vak zijn onmisbaar. Het bereiden van diverse maaltijden en de schoonmaakwerkzaamheden die daarbij komen kijken, doen zij professioneel en met plezier.

Wardrobe Assistants

Vakkundige, representatieve en discrete assistenten die ervoor zorgen dat iedereen strak in het pak zit. Gewapend met naald en draad staan zij artiesten bij en met hun kennis en ervaring laten zij iedere kostuumwisseling vlekkeloos verlopen.